Volkswagen-importeur probeerde ook koninklijke familie om te kopen

Gaat lekker bij Pon. De importeur van VW-grut wordt onderzocht vanwege vermeende omkoping rond de aanbesteding van voertuigen voor politie en Defensie. Maar ook voor de koninklijke familie waren er voordeeltjes.

Zakendoen, Bernhard-style. Dat is kennelijk nooit helemaal uit de mode gegaan bij Van Oranjes. Dus toen Pon de familie korting aanbood voor hun vloot Audi's, viel dat aanbod niet op de dove oren. Kennelijk vinden meer mensen dat mild schandalig, want de Rijksvoorlichtingsdienst benadrukt dat Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix de speciale kortingsregeling niet hebben gebruikt. De vraag is dan natuurlijk: wie wel? Zo groot is het Koninklijk Huis nu ook weer niet. (Was u het, mr. Pieter?)

Enfin, het probleem is niet per se dat er korting is gegeven. Dat kan voor de Nederlandse schatkist zelfs nog gunstig hebben uitgepakt, want wij betalen die auto's. Het probleem is dat de familie de zwaar gereduceerde tarieven heeft geaccepteerd. Pon zal niet hebben nagelaten te vermelden dat de wagens met hoge kortingen werden geleast. Een Kampje doen lukt hier niet.

Het vervelende is dat dit de modus operandi van Pon is gebleken; "iedereen is te koop en wij komen erdoor op een goed blaadje". De koninklijke familie mag hier dus nooit in mee gaan anders begint het hier te stinken als een bananenrepubliek met een monarchie.