Clever. Audi disst Tesla met billboard

Deze Audi e-tron Sportback is een Musk-have. Get it? GET IT? 'Musk'-have. Het is grappig, omdat woordspel.

Billboards zijn een uitstekende manier voor autofabrikanten om - tongue in cheek - media-oorlogen uit te vechten. BMW, Mercedes en Audi deden het rond de wereld al regelmatig (voorbeeld). De nieuwste iteratie van de billboard wars komt van Audi, en is gericht op Tesla. U weet wel, dat bedrijfje uit de VS dat een handvol elektrische auto's verkoopt en inmiddels een godsvermogen waard is op de beurs.

Rondom de Formule E (ja, dat bestaat nog) in Berlijn wilde Audi de aandacht vestigen op de e-tron Sportback. Dat is nu nog een concept, maar de auto komt als het goed is ergens in 2019, met een 95 kWh-accupakket en een 0-100 tijd van 4,5s. Ondanks het feit dat je de auto nog niet kunt kopen en dat hij het op droge sprintcijfers aflegt tegen zo'n beetje alles van Tesla is het volgens Audi een absolute Musk-have. Dit potentiële dumpert-topreaguursel leidde hier op de redactie tot een sensible chuckle

Overigens worden de speldenprikjes niet alleen via statische media uitgedeeld, zoals onderstaande uithaal van Jaguar naar Mercedes bewijst:

Maar terug naar Tesla. Wie het laatst lacht is de aandeelhouder van Elon Musks bedrijf. Ondanks een algehele consensus onder analisten dat het bedrijf zijn targets voor wat betreft de aankomende Model 3 enorm gaat missen blijft het aandeel vrolijk record na record breken. Inmiddels betaal je voor een stukje Tesla (TSLA) 380 USD, wat neerkomt op een verdubbeling van de koers in iets meer dan een half jaar tijd en een beurswaarde van $65 miljard. Iets dat alleen benaderd wordt door het (toevallig ook in de VS geregistreerde) aandeel Ferrari (RACE), dat in een jaar tijd meer dan verdubbelde.

Het aandeel Tesla is onder Nederlandse beleggers de populairste auto-investering, zo maakte Binck Bank deze week bekend. Hierbij moeten we zeggen dat we ontzag hebben voor degene die op $380 nog instapt.