Nieuwe Volkswagen Polo: dit is hem

Volkswagen heeft alle details vrijgegeven van zijn zesde generatie Polo. Een auto die inmiddels zo groot is dat hij oude Golfjes boven het hoofd groeit. Opvallend: de GTI krijgt met een 2.0 zijn grootste motor ooit.

De nieuwe Polo staat op Volkswagens belangrijkste MQB-platform. Op deze basis, die in 2012 werd geïntroduceerd, verschenen in slechts 5 jaar tijd al anderhalf dozijn modellen verspreid over de Volkswagen-groep.

De auto groeide aan alle kanten, waarbij vooral de wielbasis profiteert: deze groeide met een volle 9 centimeter naar 2,56 meter. De lengte bedraagt 4,05 meter (+8 cm), de breedte 1,75 meter (+7 cm).

Volkswagen heeft een enorm aanbod aan motoren in de schappen liggen, dus de keuze is reuze. Voor de Polo in de drie gewone uitrustingsniveaus (Comfortline, Trendline, Highline) begint het bij een atmosferische 1.0 MPI met een ondermaatse 65 pk, maar wie dat kiest die haat zichzelf. Iets hoger in de boom vinden we de 1.0 TSI (driecilinder) en bovenaan de gloednieuwe 1.5 TSI met 150 pk.

De Polo GTI werd opgewaardeerd van een 1.8 TSI (192 pk) naar een 2.0 TSI (200 pk). Hier trekt Volkswagen dus helemaal zijn eigen plan door al twee generaties niet kleiner, maar juist groter te gaan. Het voordeel hiervan is een over de gehele toerenrange lekker dik koppel, het nadeel een hoger papieren verbruik en meer gewicht op de vooras.

Naast de oranje (R-line) en de rode (GTI) stuurt Volkswagen ook nog foto's van een witte Polo Beats de wereld in. Het is de tweede co-op met Apple's muziekmerk, na de Up Beats.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f3738ac887c3', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });