Deze held reed 1,2 miljoen kilometer in zijn Porsche 911

Een oude Volvo met 4 miljoen km op de klok? Indrukwekkend. De zoveelste Mercedes met 1+ miljoen km? Knap. Een Porsche 911 Turbo met 1,2 miljoen kilome... Wacht, wat?!?!

Bill MacEachern is een tapijtreiniger uit Canada. Naast het ontsmetten van vloerbedekkingen rijdt Bill - die er uitziet als een vriendelijke versie van Brick Top - graag in zijn Porsche 911 (930) Turbo uit 1976. Juist ja, de originele widowmaker met de achterkant die je in een mum van tijd voorbij kan komen. De man is eerste eigenaar, en zoals eigenlijk iedereen die al 40 jaar in dezelfde auto rijdt is zorgt hij er uitermate goed voor.

Als je de zwarte 911 van buiten bekijkt verwacht je een model dat altijd binnen heeft gestaan en misschien eens een zondagmiddag onder het doek van de garage vandaan komt. Maar niets is minder waar: de kilometerteller is al een keer rond gegaan, en inmiddels staan er 1,2 miljoen echte kilometers op de oude luchtgekoelde Duitser. En daar nemen we - in de woorden van de collega van Henk van den Tillaart - ons petje diep, diep voor af. Beeld vanaf 7:35.

Er is ook beeld uit 2011 van een Porsche 930 die aan de Texas Mile meedoet, onder naam van Bill en Brian MacEachern (inschrijving). We weten niet zeker of het dezelfde Bill en zijn zoon zijn, maar het lijkt waarschijnlijk.