Te koop: Top Gears reasonably-priced car

Als je een zwak hebt voor alles dat in aanraking is geweest met bekende personen, dan hebben we hier een topdeal voor je. Een auto waar onder meer Tom Cruise, Rowan Atkinson, Cameron Diaz en Amber Heard in hebben gereden voor maar 5.100 euro.

Dit is de enige echte Kia Cee-apostrophe-D uit Top Gear. De Reasonably-Priced Car waarin bekende gasten probeerden een toptijd te zetten op het Top Gear-circuit. Deze rode hatchback heeft daardoor veel bekende konten op zijn bestuurdersstoel gehad. Meer dan veertig gasten raceten in deze rode Aziaat en dat was nadat ze les kregen van The Stig. 

Het is mogelijk de sportiefste C'eed op de markt. Ondanks dat er aan de 1,6 liter benzineslurper niets is veranderd, kreeg de auto wel twee Corbeau racestoeltjes en een volledige rolkooi. De producenten konden natuurlijk niet het risico nemen dat bekende Hollywoodsterren als Michael Fassbender en Ryan Reynolds bij een crash zouden verkreukelen.

Bij deze auto valt niet te verbergen dat hij het zwaar had in de eerste jaren van zijn leven. De eerste drie jaar heeft de auto met piepende banden en misschakelende celebs doorgebracht op het Top Gear-circuit. Kia heeft de C'eed wel altijd goed onderhouden, want ze konden natuurlijk niet hebben dat hun product placement in het water viel doordat het model op televisie kuren zou krijgen.

Na zijn televisiecarrière ging de auto terug naar Kia, die het tweedehandsje doorverkocht aan de huidige eigenaar. Die heeft er ondertussen 4.000 mijl mee afgelegd, waardoor de teller op een zeer bescheiden 7.200 mijl (11,5k km) staat. De verkoper heeft de Kia in zijn originele staat gelaten, waardoor de rolkooi nog steeds aanwezig is en zelfs de Top Gear-stickers nog op de auto zitten. De Brit vraagt 4.500 Britse pond (5.124 euro) voor de hatchback, waarvoor je een matige auto, maar een uitstekend gespreksonderwerp koopt.