Plofnieuws: Duitse kraak eindigt met Audi-crash in Kanaleneiland

Een plofkraak in Duitsland resulteerde vannacht in een achtervolging die duurde tot aan Utrecht, waar de vlucht-RS6 werd stukgereden. Voor zover bekend zijn nog geen verdachten aangehouden.

Je hebt in dit leven weinig zekerheden, maar één hiervan is dat plofkraken zullen blijven voorkomen, dat de daders altijd meerdere 'jonge mannen' in een snelle Audi zijn, en dat ze steevast uit de prachtwijken in onze grote steden komen. Vannacht eindigde een achtervolging die begon in Duitsland waarschijnlijk praktisch voor de deur van de bengels met een kapotgereden zwarte Audi RS6 Avant (C5). Naar de daders wordt nog steeds gezocht, wellicht omdat ze buurt goed kennen en er al even goed in opgaan.

Details zijn momenteel nog  summier. In de Duitse media vinden we pas net een nieuwsbericht over de nieuwste actie der Kansenploffers, die plaatsvond in Wesel, even bij Arnhem over de grens. Nog geen maand geleden was het dorpje al doelwit van een mislukte plofkraak. Bij de achtervolging werden een heli en tientallen auto's ingezet, maar 450 pk aan achtcilinder Audi is niet makkelijk te achterhalen zo lang hij alleen maar hard rechtdoor hoeft te rijden.

RTV Utrecht heeft een item over de achtervolging, metinclusief foto van de kapotte Audi en een video. In de Duitse pers vinden we een nieuwsbericht van twee dagen geleden dat plofkraken het land onverminderd teisteren, dat wordt ondersteund door twee politieberichten van jonger dan een week, inclusief flitsfoto bij de laatste, waarop een drietal sujetten te zien zijn dat voldoet aan de klassieke beschrijving van een plofkraker:

De zogeheten Audi-bende is een groep van zo'n 250 Noord-Afrikanen uit de achterstandswijken van de Randstad, die in wisselende samenstelling kraken plegen in binnen- en buitenland. Niet dat ze regelmatig met zijn allen vergaderen of in het buurthuis samenkomen, maar ze zitten wel allemaal toevallig in hetzelfde schuitje. Deze jongens aanpakken is dweilen met de kraan open: als je er al een paar kunt veroordelen nemen anderen het over, en de jongens die vrij komen pakken hun oude beroep in een mum van tijd weer op.

Update. Meer foto's van de gestrande RS6 met aftermarket uitlaten en smoked achterlichten, die 100 meter over een afgesloten rotonde stuiterde.