Verstappen: Op de baan moet je soms een klootzak zijn

Max Verstappen trekt zich nog steeds helemaal niets aan van kritiek op zijn prestaties. Hij vindt dat zijn agressieve rijstijl juist nodig is. "Je mag me noemen wat je wil. Ik trek me er niets van aan. Op de baan moet je soms een klootzak zijn." 

Max heeft goed gekeken naar de grote coureurs uit de geschiedenis en zag dat die ook vol in de aanval gingen. "Kijk naar hoe Michael Schumacher zijn races reed! Aan het einde van de dag moet een coureur weten hoe je wedstrijden en titels wint. Hij moet nadenken over de manier waarop dat gebeurt en niet of iedereen hem wel een aardige vent vindt", vertelt hij aan AutoBild.

Zijn mentaliteit levert hem op de baan mooie gevechten op. Ook tijdens de afgelopen race konden we weer genieten van een strijd tussen de Nederlander en Sebastian Vettel. Die laatste had weliswaar een snellere auto, maar kon op de baan niet langs de Red Bull van Max komen. "Sebastian heeft inderdaad in de hitte van de strijd weer gemopperd, maar dat kennen we van hem. Het kan mij niet schelen. Ik verwacht geen kerstkaartje van hem en ook niet dat hij me uitnodigt voor zijn verjaardag."

Hoewel Vettel vaak als één van de beste coureurs van het veld wordt gezien, noemt Verstappen hem niet als zijn grootste concurrent. "Daniel Ricciardo is voor mij een grotere uitdaging dan Sebastian Vettel. Toen de twee in 2014 samen voor Red Bull Racing reden, was Daniel de sterkere van de twee." De teamgenoten bij Red Bull kunnen het in ieder geval goed met elkaar vinden. "We zijn al meer dan een jaar teamgenoten en er is nog geen slecht moment voorgevallen. We stellen ons positief richting elkaar op en dat zal ook zo blijven."

De laatste tijd viel Verstappen regelmatig uit en dat startte de geruchten dat hij een overstap naar Ferrari zou overwegen. Max wil daar zelf niet veel over kwijt. "Ik weet dat Ferrari een grote geschiedenis in de Formule 1 heeft, net zoals Mercedes overigens. Om eerlijk te zijn: ik wil gewoon in de best mogelijke auto zitten en de kleur daarvan doet er niet toe." 

Durf jij te zeggen wie zondag de GP van Hongarije wint? Bij Toto kun je daar een leuk bedrag mee verdienen. Klik hier om geld te winnen met je F1-voorspelling!