Verstappen: Red Bulls prestaties bepalen of ik blijf

Met een bezoek aan de zeepkistenrace op zaterdag en de DTM in Zandvoort op zondag had Max Verstappen een druk weekend. Gelukkig vond hij wat tijd om met journalisten te praten en daarbij ging het ook over zijn toekomst bij Red Bull Racing.

Verstappen heeft nog tot eind 2019 een contract met Red Bull Racing, maar momenteel gaat het niet echt lekker. Max kan niet strijden met de top en dat is frustrerend. "Ik heb altijd gezegd dat ik geen reden heb om weg te gaan als ik een competitieve auto heb. We staan nu niet waar we willen staan, maar dat betekent niet dat ik het meteen opgeef. We moeten hard werken om onszelf te verbeteren, maar na volgend jaar zie ik wel wat er gebeurt."

Het lijkt erop alsof de Nederlander hiermee de deur op een kier zet voor een eerder vertrek. Dit jaar en volgend jaar zit hij nog in een Red Bull. Maar als het volgend jaar nog steeds niet goed gaat, overweegt hij eens rond te kijken, zo lezen we tussen de regels door.

Qua ontwikkelingen verwacht Verstappen nog wel wat van Red Bull, maar niet van motorleverancier Renault. "We blijven ontwikkelen, zoals ieder team dat doet. Dus we moeten zorgen dat we het beter en sneller doen dan de concurrentie", legt de jonge rijder uit. "Op motorisch gebied zit er bij ons niet veel aan te komen, in tegenstelling tot andere teams. Dus we moeten alle zeilen bijzetten."

Komend weekend is het eindelijk gedaan met de zomerstop en gaat de Formule 1 weer racen in België. Max heeft zin in de race op Spa-Francorchamps. "Ik kan niet wachten om dit jaar naar Spa te gaan. Ik hou gewoon van het circuit en het zal mooi zijn om zoveel oranje fans naast de baan te zien. Spa is mijn favoriete circuit van het jaar. Je moet alles goed krijgen, maar als je een goede ronde rijdt, geeft dat veel voldoening. Er is een goede ‘flow’ met veel snelle bochten."

Dat het circuit in de Ardennen wordt overspoeld door een tsunami aan Nederlandse fans, maakt het voor Max alleen maar mooier. "Het voelt absoluut aan als een thuisrace voor mij, omdat het dichtbij de grens is en omdat er nu geen Nederlandse Grand Prix is, komen er veel Nederlandse fans naar de race. Vorig jaar waren er al heel veel oranje T-shirt en vlaggen rondom de baan, wat erg mooi was om te zien en dat maakt het nog specialer."