Max Verstappen: we zijn constant aan het verbeteren

Het is nog niet het seizoen van Max Verstappen, maar dat houdt de Nederlander niet tegen om het maximale uit zijn auto te halen. "Op het moment moeten we gewoon hard blijven werken.”

Max Verstappen moet na een derde van het seizoen toegeven dat het nog niet gaat zoals gehoopt. "Tot dusver is het misschien niet volgens plan gegaan of tenminste niet helemaal hoe we wilden dat het zou gaan, maar we moeten het beste van de huidige situatie proberen te maken. We zijn constant aan het verbeteren, dat is altijd goed. Dan zien we op het eind van het seizoen of we het gat kunnen dichten."

De Nederlander blijft opvallend rustig onder de druk en heeft zijn doelen helder voor ogen. "Op het moment zijn wij zeker het derde team en we moeten de teams voor ons bijhalen, dus dat is voor mij het doel: proberen onze achterstand goed te maken", zo concludeert Verstappen. Het team heeft al veel verbeterd sinds de eerste race, maar het werk is nog niet gedaan. "Het heeft ons zeker dichterbij gebracht, maar we moeten harder blijven werken dan de rest, aangezien zij ook constant updates brengen. Het zal niet makkelijk zijn, maar we doen ons uiterste best."

Het gaat gelukkig niet alleen slecht, want hier en daar worden toch succesjes geboekt. Voor Verstappen denken we dan meteen aan de race in China. "Ja, China was absoluut het hoogtepunt. Om op het podium te finishen nadat we achteraan moesten starten vanwege het probleem in de kwalificatie, was erg goed. Het podium halen was totaal onverwacht, dus ja, het was geweldig."

Mocht alles tegenzitten zoals tijdens de afgelopen race in Canada, dan zorgt Red Bull Racing tenminste wel voor afleiding. In Canada gingen de coureurs raften en daarvoor mochten Daniel en Max ook al een keer racen met caravans. Vooral dat laatste beviel Max wel. "Dat was het leukste wat we tot nu toe hebben mogen doen. Op een gegeven moment waren Daniel en ik zo hard aan het lachen dat we zowat de tranen in de ogen hadden."