Max Verstappen kijkt uit naar uitdagend circuit in VS

Na de overwinning in Maleisië en de tweede plek in Japan heeft Max Verstappen er weer zin in. Het pechseizoen ligt achter hem en hij hoopt de komende races zijn podiumbezoekjes voort te zetten. 

Over een week staat de Grand Prix in de Verenigde Staten op het programma. Max stond al twee keer aan de start op het Circuit of The Americas in Austin en het circuit ligt hem goed. "In 2015 finishte ik als vierde op een erg natte baan. Er lag veel water, maar ik genoot echt van de race, omdat ik van die omstandigheden houd." 

De race eindigde vorig jaar minder succesvol, omdat hij uitviel met motorproblemen. Toch houdt de Nederlander van het Texaanse circuit. "COTA heeft elementen van andere circuits op de F1-kalender, zoals bijvoorbeeld Silverstone, maar het heeft ook haar eigen unieke karakteristieken. Het is korter en sneller dan andere circuits met een vergelijkbare lay-out. De eerste bocht is echt leuk. Je kunt er bergopwaarts laat remmen, maar het is dan lastig de apex te raken omdat het een blinde bocht is. Het duurt een paar ronden voor je het referentiepunt hebt om in te sturen."

Na Austin is er weinig tijd om uit te rusten, want een week later treedt het F1-circus op in Mexico. Een baan die vorig jaar het toneel vormde voor een heftige strijd tussen Verstappen en Vettel. Uiteindelijk eindigde Max als derde, maar kreeg hij na de race een straf, waardoor Vettel alsnog naar het podium mocht. Na de podiumceremonie kreeg ook Vettel een straf, waardoor Ricciardo uiteindelijk de geschiedenisboeken in gaat met het behalen van P3. 

Max is erop gebrand het verloren podium van vorig jaar recht te zetten. "In Mexico ga ik mijn best doen om dit jaar op het podium te komen. Ik was er vorig jaar dichtbij, maar helaas pakte het op het einde niet goed uit voor ons."

Mocht hij dat podium halen dan kan hij feesten in het unieke stadiongedeelte. "De baan is geweldig en heeft een unieke sfeer. Geen enkel ander circuit waar we rijden heeft een stadiongedeelte zoals Mexico. Het is gewoon niet te vergelijken met welk ander circuit dan ook waar ik tot nu toe geweest ben. De baan is genieten maar niet erg zwaar, ondanks dat hij erg snel is."