Max Verstappen wil tien jaar de F1 domineren

Het zit dit seizoen weliswaar een beetje tegen, maar dat maakt Max Verstappen niet minder ambitieus. Hij wil nog steeds winnen en wereldkampioen worden. Zijn ultieme wens? Tien jaar lang de Formule 1 domineren!

Met twee derde van het seizoen achter de rug besloten onze oosterburen eens een babbeltje te houden met Max Verstappen. Daarbij doet Max een paar voorspelbare uitspraken zoals dat hij het seizoen liever anders had zien verlopen en dat hij vindt dat de hele auto een stap vooruit moet maken. Maar gelukkig gaat het ook over zijn samenwerking met Ricciardo en zijn ambities, waardoor er nog een paar mooie quotes verschijnen.

"Momenteel ben ik redelijk relaxed. Ik zie de rest van het seizoen als een mini-kampioenschap dat ik goed wil afsluiten." Ondanks het keer op keer uitvallen laat Verstappen weten dat hij niet gefrustreerd is. Ook twijfelt hij niet aan zichzelf. "We kunnen in de data zien dat ik niets verkeerd doe of anders doe dan Daniel."

"Ricciardo stond altijd bekend als een snelle coureur in de kwalificatie. Ik ben dit jaar gemiddeld drie tot vier tienden van een seconde sneller dan hem. Dat is veel tijd", vertelt Max over de 10-4 voorsprong die hij heeft in de kwalificatiestand. De Nederlander geeft toe dat Daniel wel meer ervaring heeft, maar dat is een kwestie van tijd. "Als ik 27 of 28 jaar ben, zal ik een veel betere coureur zijn dan momenteel."

Verstappen is er "100 procent van overtuigd" dat hij met een Ferrari of Mercedes dit jaar om de wereldtitel had kunnen strijden, maar hij weet nog niet zeker of Red Bull hem volgend jaar zo'n competitieve auto kan leveren. "Ik hoop het. Het is altijd moeilijk te voorspellen in de Formule 1."

Dat maakt het ook moeilijk om ver vooruit te kijken. Max wil in ieder geval nog lange tijd in de F1 blijven, maar richt zich nog niet op records. "Ik ben niet geïnteresseerd in de het pole-record of het meeste aantal overwinningen. Ik wil gewoon winnen en dan kijk ik aan het einde van mijn carrière wel hoeveel ik heb bereikt. Je moet ook geluk hebben om zeven wereldtitels te pakken zoals Michael Schumacher. Je moet op het goede moment bij het juiste team zitten." Wat zijn grootste wens is in de Formule 1? "Tien dominante jaren voor mij. De rest is niet belangrijk."