Hyundai i20 geheel vernieuwd en klaar voor onthulling in Genève

Het Zuid-Koreaanse Hyundai neemt een nieuwe i20 mee naar de Autosalon van Genève begin maart. De populaire kleine auto is toe aan zijn derde generatie. Daarbij groeit de auto nauwelijks, maar hij wordt wel steeds 'groter'.

Hyundai i20

Hyundai toont vandaag de derde generatie van hun VW Polo- en Skoda Fabia-soortgenoot (in fabriekstermen het B-segment) de i20. De auto is getekend in lijn met de laatste regels die Hyundai volgt en dat betekent dat de auto er prima uitziet. Van achteren zien we veel vouwen, maar ook wat hints van de (iets grotere) Skoda Rapid, met de doorlopende achterruit, maar ook het gedeelte van de "Hofmeister-knik" tussen de C- en D-stijl komt bekend voor.

De achterlichten met doorlopende rode band passen zich mooi aan bij de laatste design cues die alle merken lijken te volgen. Vooraan zien we een heel erg grote grille die direct overloopt in de koplampen. De dagrijverlichting heeft een mooi opvallende hoek erin die de auto een best aantrekkelijk vooraanzicht geeft.

De auto gaat gebouwd worden in Turkijk (Izmit) en is voor het eerst in het echt te bewonderen op de Autosalon van Genève begin maart. Technisch maakt de auto weer een behoorlijke stap en er komen allerlei (onnodige) veiligheidssystemen in, plus voor degene die dat wil de mogelijkheid om twee 10,25 inch schermen te hebben in plaats van een gewoon dashboard.

De auto is 24 millimeter lager op zijn hoogste punt en is 30 mm breder geworden. In de lengte groeit hij maar 5 millimeter, en die is met nog 5 millimeter geheel ten goed gekomen aan de wielbasis (+10 mm).

Mocht u echt heel graag willen weten wat voor veiligheidssystemen Hyundai allemaal op de i20 levert:

Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC) (nieuw)
Leading Vehicle Departure Alert (LDVA) (nieuw)
Lane Following Assist (LFA) (nieuw)
Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA) (nieuw)
Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA) (nieuw)
Parking Collision-Avoidance Assist-Reverse (PCA-R) (nieuw)
Parking Assist (PA) (nieuw)
Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) (nieuw)
Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) met herkenning van voetgangers en fietsers
Lane Keep Assist System (LKA)
Driver Attention Warning (DAW)
High Beam Assist (HBA)