Formule 1 kan eindelijk naar Miami

Eigenlijk had de Grand Prix van Miami al in het komende seizoen op de kalender moeten staan, maar door klagende buren ging het niet door. Met een nieuw circuit, een nieuwe plaats en een nieuwe stemronde is er goed nieuws: We're going to Miami!
Hard Rock Stadium

Terwijl Max Verstappen vandaag zijn wagen heeft overgedragen aan Alexander Albon, tijdens de wintertests in Barcelona komt het hete F1-nieuws uit de VS. De kans is levensgroot dat er volgend seizoen twee Grands Prix in Amerika zijn. De Verenigde Staten zijn het thuisland van F1-eigenaar Liberty Global en zij willen graag hun thuismarkt vergroten. Hoe kan dat beter dan met een extra race?

Aanvankelijk was de planning om Miami al dit jaar op de kalender te zetten, maar dat plan liep faliekant mis. De organisatie had geen rekening gehouden met de NIMBY-bejaarden die de warme golfstaat bewonen. Ze trokken alles uit de kast, verkeershinder, geluidshinder, drukte, en kregen het voor elkaar om de gemeenteraad tegen te laten stemmen.

Er kwam een tweede plan om in de buurt van het stadion van de Miami Dolphins te rijden. Dat stuitte aanvankelijk ook weer op weerstand omdat er een stuk weg in werd gebruikt voor het parcours. Inmiddels is de hele race ingepland op het eigen terrein van de Dolphins. Dat wordt dus racen op een parkeerplaats. Dolletjes.

Het goede nieuws is echter dat de lokale gemeenteraad nu wel akkoord is met het voorstel. Tom Garfinkel, CEO van de Dolphins in de lokale media: "We are happy that the commissioners reaffirmed again today that the Hard Rock Stadium entertainment complex is a regional facility that exists to benefit all of Miami-Dade County. We are glad to put this long-delayed vote behind us so we can begin to make the multi-million dollar private investment required to bring a race here, and have positive and productive conversations with local leadership about the many benefits that a global event of this nature brings.

Zijn alle Miaminezen nu blij dat de Formule 1 naar ze toe komt? Nee, één groene tante blijft dapper weerstand bieden. Barbara Jordan op de vraag of ze blijft proberen om de boel tegen te houden: "Absolutely. I will try to put something on every agenda if I can." Wordt ongetwijfeld vervolgd.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f022eb687d7a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });