Corona in Italië: Ferrari gooit F1-fabriek op slot

De uitbraak van het nieuwe coronavirus covid-19 heeft ook gevolgen voor Ferrari en Fiat. De Italiaanse sportwagenbouwer heeft zijn fabriek hermetisch afgesloten voor iedereen die er niet écht iets te zoeken heeft. Ook Fiat sluit de fabrieken.

Italië coronavirus

Terwijl morgen de Formule 1-tests in Barcelona weer beginnen is er rondom de thuisbasis van Ferrari enige paniek ontstaan. In de regio Emilia-Romagna, waar ook Maranello in ligt is het nieuwe coronavirus uit China opgedoken. De Italiaanse autoriteiten hebben daarom bevolen dat de Ferrari-musea in Maranello en Modena onmiddellijk gesloten moeten worden en dicht moeten blijven. In de stad Modena is in ieder geval één geval van de nieuwe ziekte opgedoken.

Tegelijkertijd heeft Ferrari besloten om de fabriek te sluiten voor alle buitenstaanders. Alleen personeelsleden mogen er nog in, maar leveranciers, klanten en andere bezoekers komen er niet in. Ook alle fabriekstours zijn afgelast.

Op die manier wil de sportwagenfabrikant het virus zoveel mogelijk buiten zien te houden. Het Formule 1-seizoen staat voor de deur en het is geen doen om zieke werknemers over de wereld te gaan transporteren. Gelukkig waren de meeste leden van het F1-team al in Barcelona. Het is de vraag wat voor maatregelen daar getroffen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Net als Ferrari heeft ook moederbedrijf FCA (Fiat Chrysler Automobiles) strenge maatregelen getroffen rondom de fabrieken in Italië. Buitenstaanders worden zoveel mogelijk buiten de deur gehouden. Eerder werd al bekend dat FCA vreesde dat er door de uitbraak in China een onderdelentekort zou kunnen ontstaan.

Het nieuwe coronavirus zorgde er in de F1 al voor dat de Grand Prix van China werd uitgesteld tot nader order en da de Formule E de ePrix afgelast. Over de GP in Vietnam zijn de berichten vooralsnog dat het doorgaat. Desondanks kondigde bijvoorbeeld het Duitse RTL al aan dat zij hun reporters niet naar Vietnam zullen sturen.