Coronavirus: Grand Prix Vietnam gaat gewoon door

Het coronavirus zorgde ervoor dat de Grand Prix van China dit jaar geen doorgang vindt. Twee weken voor de Chinese GP staat de eerste Grand Prix van Vietnam in Hanoi gepland. Het buurland van China laat de race gewoon doorgaan.

Vietnam

Persbureau AFP meldt dat de nieuwe Grand Prix in Hanoi gewoon door kan gaan. Waar China al de Grand Prix in Shanghai verplaatste en Hong Kong zijn grote rugby-event Hong Kong Sevens cancelde, wil Vietnam van geen wijken weten. De GP van Vietnam vindt gewoon plaats op 5 april, aldus Le Ngoc Chi, CEO van de Vietnam Grand Prix.

Op de Vietnamese staatstelevisie zei Tran Trung Hiau, van het toeristenverbond van Hanoi: "The time for the F1 race will not be postponed or delayed. Although this is a sports event, it has a very huge impact on Vietnam and Hanoi's tourism."

Opvallend genoeg wil de Vietnamese voetbalbond wel verplaatsen. In de week voor de Grand Prix zou het Vietnamese elftal aantreden tegen de spelers van Irak, maar die vriendschappelijke wedstrijd is afgelast.