Formule E slaat China over door corona-virus

Goed nieuws voor landgenoten Robin Frijns en Nyck de Vries: ze hoeven volgende maand niet naar China. In verband met de uitbraak van het coronavirus in Wuhan wordt de race afgelast. Wat gaat de Formule 1 doen?

Nyck de Vries

De paniek om het coronavirus gaat nog viraler dan het ziekteveroorzakende goedje zelf. Nadat veel landen in paniek het virus verspreiden over de wereld door hun inwoners terug te halen, neemt de Formule E een weloverwogen besluit. In het kader van het virus en het niet te veel verspreiden ervan, gaat de raceklasse niet naar China.

In een verklaring op de eigen website zegt Formule E dat ze in nauwe samenspraak met de provincie Hainan en het stadsbestuur van Sanya, waar de race verreden zou worden, hebben besloten om af te zien van een reis naar China. Dat is beter voor alle medewerkers van de teams, maar ook voor de toeschouwers.

Als de situatie verbetert kan alsnog een nieuwe datum gekozen worden, zodat van totaal afstel nog geen sprake is. Pas daarna weten we of Nyck de Vries en Robin Frijns mogen/moeten afreizen naar China. De race stond gepland op 21 maart, een maand voor de Formule 1 Grand Prix van China. Over die race, in Shanghai, is nog geen duidelijkheid. De Formule 1 zal ongetwijfeld de boel ook goed in de gaten houden, voordat een besluit overhaast in eenafgelasting eindigt. De Formule 1 Grand Prix in China is de laatste race voordat het hele circus in mei in Nederland aankomt voor de GP in Zandvoort.