Koenigsegg Jesko Absolut is peak Koenigsegg

Aangezien ook een hypercar altijd nog wat hyperder kan, heeft Koenigsegg zojuist de overtreffende trap van Jesko onthuld, De Koenigsegg Jesko Absolut is de snelste Koenigsegg ooit (ooit).

Koenigsegg Jesko Absolut

Voor het geval u denkt dat ooit ooit een typefoutje is, dat is het niet. De Koenigsegg Jesko Absolut blijft de overtreffende trap van Koenigsegg. De Zweden hebben aangekondigd dat ze niet gaan proberen om hun snelste productieauto ooit nog te overtreffen. Dit is peak Koenigsegg. Sneller wordt het niet.

Christian von Koenigsegg: "The Jesko Absolut with its shockingly low drag coefficient of 0.278 Cd, combined with its high-speed stability optimized aero features, daily drive friendly characteristics and luggage space, make the Jesko Absolut a land-based rocket-ship determined to reach unheard-of speed in record-setting pace."

Onder de motorkap ligt een V8 die 1621 pk weet te produceren. De auto heeft een frontaal oppervlak van 1,88 m2 en dat levert die lage luchtweerstand op. Bij elkaar is het de snelste Koenigsegg ooit. Daarvoor moest de wagen afscheid nemen van zijn enorme spoiler. Het moet een blaartrekkend snelle wagen opleveren, maar niemand weet nog hoe snel. Koenigsegg: "How fast? Time will tell. Looking at the math and our advanced simulations - it will be unbelievably fast." De 'gewone' Jesko is goed voor 485 kilometer per uur en er is ook een op weg naar 500 kilometer per uur. Hij moet dus nog sneller zijn

De V8 met twinturbo heeft een flat-plane krukas en is in staat om door draaien tot 8.500 toeren voordat de volgende versnelling nodig is. De versnellingsbak heeft 9 verzetten die via het zelf ontwikkelde Light Speed Transmission in microsecondes schakelt. Net als de Koenigsegg One:1 zijn beide modellen van de Jesko One:1 waarbij de kracht-output van de motor in verhouding staat tot het aantal kilogrammen dat de auto weegt.