Brute Peugeot 508 PSE met '400 pk' komt echt

Iets meer dan een jaar geleden verraste Peugeot de wereld met het concept van een bloedsnelle hybride Peugeot 508. De auto brengt het beste van verbranden en het beste van elektriciteit samen. Toen beloofden de Fransen hem te maken. Ze houden woord.

Peugeot 508 PSE

Vanmorgen slingerde de marketingafdeling van Peugeot trots wat beelden op het internet. Onder de begeleidende tekst "We kept our promise" laten de Fransen zien dat de 508 PSE echt in ontwikkeling is. De auto wordt momenteel kennelijk getest op het (Formule 1) circuit Paul Ricard in Le Castellet.

Waar hebben we het ook al weer mee van doen? Peugeot nam een 508 met een PureTech 200 benzinemotor en hing op de voorwielen een elektromotor met 110 pk en op de achterwielen een elektrisch exemplaar met 200 pk. Bij elkaar belooft Peugeot dat de auto voelt als een sportwagen met een benzinemotor van 400 pk.

Acceleratie

- 0 tot 100km/u: 4,3 sec
- 400 m rechtuit: 12,5 sec
- 1000 m rechtuit: 23,2 sec
- 80-120 km/u: 2,5 sec
- 80-180 km/u: 9,3 sec
- Topsnelheid: 250 km/u

Het lijkt erop dat Peugeot vrij weinig aan het uiterlijk van de PSE heeft veranderd. Al ziet het ernaar uit dat de flaps en winglets die rondom de C-stijl waren aangebracht het niet hebben gehaald in de eindversie. Die zullen waarschijnlijk ook wel erg gevaarlijk geweest zijn.

De auto is nog in een soort van camouflagekleding gehuld. De overloop zal het eindmodel misschien niet halen, maar Peugeot een beetje kennende is het ook mogelijk dat ze de auto in two-tone wordt geverfd om het extreme van de auto te onderstrepen. DIn de loop van de komende maanden wordt duidelijk wat we precies van de brute leeuw kunnen verwachten.