Coronavirus eist derde Formule E-race: ook Indonesië gaat niet door

De Formule E-race, ofwel ePrix, van China was het eerste grote evenement dat werd afgelast vanwege de opkomst van het nieuwe coronavirus Covid-19. Daarna volgde de F1 met het uitstellen van de GP van China, nu is Indonesië aan de beurt met uitstel.

Formule E

De gouverneur van de Jakarta, Anies Baswedan, heeft de Formule E geïnstrueerd om geen ePrix te houden in Jakarta. De race met elektrische auto's stond op 6 juni gepland in de Indonesische hoofdstad. Maar aangezien ook in Indonesië inmiddels het coronavirus rondwaart is het niet verstandig om grootschalige evenementen te organiseren.

Albert Longo, van de Formule E-organisatie zegt: "With the growing number of COVID-19 cases in countries where Formula E currently has events scheduled to be held, we are evaluating contingency plans to lessen the potential impact of coronavirus and maintain the highest possible number of races on the calendar for season six."

Er wordt nog gekeken naar de mogelijkheid om de race in een later stadium alsnog te kunnen organiseren.

Eerder werden de ePrix in China en Rome al helemaal afgelast, terwijl de Formule 1 de Chinese Grand Prix alleen 'uitgesteld' heeft. De racers van het Formule 1-circus zijn momenteel in het Australische Melbourne. Daar hebben inmiddels vier teamleden de opdracht gekregen om zich in hun hotelkamers op te houden omdat ze verschijnselen vertonen van mogelijke besmetting. Lees daarover meer hier.

Autosport
  • FIA Formula E