Coronavirus is ook in Formule 1 aangekomen

Nog een paar dagen voordat de Formule 1 weer van start gaat, maar het coronavirus ligt op de loer. Bij twee teams zijn in totaal drie mensen gecheckt en in quarantaine gezet. Ze waren al in Melbourne. Komt het niet wat te dicht bij?

Melbourne

De race in China is al weken geleden verplaatst, maar nu het Covid-19 coronavirus de rest van de wereld in zijn greep heeft, lijken de maatregelen ineens een stuk minder drastisch. Het volledige Formule 1-circus is, inclusief de Noord-Italianen van Ferrari en AlphaTauri, gewoon afgereisd naar Melbourne voor de eerste Grand Prix van seizoen 2020.

Daar aangekomen werd iedereen toch nog even extra gecheckt. Bij twee teamleden van Haas en één van McLaren waren symptomen van de ziekte die het virus veroorzaakt te zien. Zij zijn nu verplicht in hun hotelkamer terwijl onderzocht wordt of ze echt ziek zijn.

De andere teams hebben hun personeel zich laten terugtrekken in hun hotels. Daarmee moet voorkomen worden dat er zich een verspreiding voordoet.

Gisteren bleek een personeelslid van een hotel bij het circuit (waar kennelijk geen Formule 1-teams zouden verblijven) positief getest werd op het virus. Daarop is het hele Albert Park Hotel gesloten. Het is nog niet bekend wat de mogelijke besmetting van de teamleden van Haas en McLaren zal betekenen voor het verloop van de Australische Grand Prix.

Update:

Ook een teamlid van Williams blijkt in zijn hotelkamer opgesloten te zitten in afwachting van het testresultaat. De verwachting is dat morgen of overmorgen de tests bekend zijn.