24 uur van Le Mans naar najaar

Ook de legendarische vierentwintig uren van Le Mans is niet immuun voor het coronavirus. De uitputtingsslag die normaal gesproken in juni zou plaatsvinden heeft een nieuwe datum gekregen aan het begin van de herfst.

Racing Team Nederland

In plaats van het weekend van 13 en 14 juni rijden de raceauto's in september pas hun rondjes op het Circuit de la Sarthe. Het weekend van 19 en 20 september is nu gekozen. De reden is uiteraard het coronavirus en de strikte bewegingslimitatie die de Franse regering momenteel heeft afgekondigd.

Het is overigens niet voor het eerst dat de 24 uur van Le Mans naar september wordt verplaatst. Ook in 1968, toen Frankrijk in de ban was van totaal uit de hand gelopen studentenprotesten in mei, werd de race naar september verplaatst.

Uiteraard is de verplaatsing tot stand gekomen na overleg met de FIA en de organisatie van het WEC. Volgens de organisatie willen ze niemand dwingen om hun naasten in gevaar te brengen door zich te gaan voorbereiden op de race. Daarnaast zouden zich veel te veel mensen tegelijk bij elkaar ophouden, wat de indamming van het virus ook niet ten goede komt.

De verplaatsing van 'Le Mans' betekent dat de hele kalender van het WEC opnieuw moet worden bekeken. Daarover volgen de komende dagen meer berichten volgens de organisatie.

Autosport
  • Racing Team Nederland