Coronacrisis: Politie neemt zeventig taxi's in beslag

Ondernemers pesten: Amsterdam kan het. In het Westelijk Havengebied zijn vandaag zeventig taxi's in beslag genomen. De chauffeurs hadden de auto's gestald omdat er geen werk is.

Taxi politie

Wie zijn auto schorst moet die ergens anders dan op de openbare weg parkeren. Zeventig taxichauffeurs hadden hun wagens in het Amsterdamse Westelijk Havengebied geparkeerd en geschorst. Op die manier kunnen de auto's hun dure taxiverzekering tijdelijk stopzetten.

De plaats waar de auto's stonden was echter wél openbare weg. Daarom hebben dappere handhavers van de gemeente Amsterdam met de politie alle zeventig taxi's in beslag genomen. Want in de Coronacrisis doen we alles samen voor elkaar. Oh nee, alles samen TEGEN ONDERNEMERS. Bah, smerige ondernemers. Lekker geen geld verdienen en dan ook nog je bedrijfsmiddel uit arren moede zo veilig mogelijk ergens parkeren. Snel BOA's neem alles in beslag, want stel je voor dat iedereen zo maar zijn auto in een afgelegen havengebied zet omdat de overheid draconische maatregelen treft.

De politie meldt dat de eigenaars veertien dagen de tijd krijgen om hun auto's weer te verzekeren en op te halen. Wat de kosten daarvoor zijn, vertellen de dappere dienstkloppers er niet bij.

Ga boeven vangen! Want uiteraard weet iedereen dat het niet mag, maar kan de overheid ook even bedenken dat de taxi's niet per ongeluk werkeloos langs de weg gezet zijn?