Factory pr0n: beelden van Tesla Model 3-productielijn

'Productieproblemen met de Model 3? Hoezo? Kijk, alles draait op volle toeren, niets aan het handje.' ~ Elon Musk op Instagram.

Normaalgesproken is Tesla's autofabriek verboden terrein voor pottenkijkers, maar grote baas Musk had even behoefte aan wat positieve berichtgeving. Daarom zette de drijvende kracht achter Tesla (en een half dozijn andere plannen en ondernemingen) een aantal video's op zijn Instagram-account waarop we panelen van de Model 3 gestanst zien worden, en in een behoorlijk tempo ook. We hopen niet dat de machine te lang aan is gebleven, want met die anderhalve Model 3 die tot nu toe is uitgeleverd zou dat voor aardig wat voorraad zorgen. En voorraad is dodelijk in een moderne autofabriek, waar alles volgens het 'just in time'-principe loopt.

Enkele dagen eerder postte Musk nog beeld van de productielijn op 1/10 van de werkelijke snelheid, als reactie op criticasters die beweerden dat de Model 3 met de hand gebouwd zou worden. Alsof je naar een mechanisch ballet van draaiende armen en langzame puntlassen zit te kijken, heel bevredigend dit.