Koekoek: doodsbedreigingen uit NL voor F1-steward Mika Salo

Elke Verstappen-fan was afgelopen zondag diep teleurgesteld dat hun held het podium werd ontnomen, en iedereen verwerkt zo'n teleurstelling op zijn eigen manier. Voor sommigen werkt het therapeutisch om een F1-steward met de dood te bedreigen.

Na de 5 seconden-straf van Verstappen afgelopen weekend liepen de gemoederen in de Nederlandse huiskamers hoog op. Het overgrote deel van de kijkers ging mokkend over tot de orde van de dag, of begon zijn frustratie te botvieren op twitter. Een aantal 'fans' kon het onrecht niet verkroppen (of ze hadden simpelweg geen 'orde van de dag' om naar over te gaan) en besloot dat het een goed idee was om Mika Salo, één van de drie stewards van dienst, doodsbedreigingen te sturen.

Hoewel Garry Connelly vooral de gebeten hond was in Nederland, heeft de Australiër een minder zichtbaar social media-profiel. Salo daarentegen heeft gewoon Instagram, en dus richtte de volkswoede van deze groep onrendabelen zich maar op de Fin. Tegenover de Finse pers laat hij weten 'enkele doodsbedreigingen te hebben gekregen, vooral uit Nederland'. We vragen ons af wat er zich precies in je bolletje moet afspelen als je tot de conclusie komt dat het een goed idee is om iemand met de dood te bedreigen omdat hij zijn werk doet en een beslissing neemt waar jij het niet mee eens bent, maar die je verder op geen enkele manier persoonlijk raakt. 

Natuurlijk is het zuur, maar het is niet alsof Verstappen door teruggezet te worden naar P4 nu de wereldtitel misloopt. Zou het zo zijn dat alle voorheen ongekanaliseerde woede er, nu er internet is, uit kan komen op een lekker veilige anonieme manier? Dat dit soort mensen vroeger bij een dergelijke frustratie hun wijf alle hoeken van de kamer liet zien, maar nu via het toetsenbord en het www een uitlaatklep heeft gevonden voor de opgekropte frustraties? In het laatste geval zou er in ieder geval nog iets positiefs aan het compleet zotte idee van deze bedreigingen zitten. Maar verder: doe eens normaal, stelletje muppets. Echt helemaal niemand behalve jullie zelf vindt dit acceptabele praktijken.

Zullen we het liedje 'tulpen uit Amsterdam' maar vervangen door 'doodsbedreigingen uit Instagram'?