VIDEO. Oekraïense kwarktassen testen de Volkswagen Arteon

Onze ome Goes reed er weliswaar al eens mee, maar het kan nooit kwaad een autoreview eens vanuit een meer feminien perspectief te doen. En dan bedoelen we niet dat eeuwige 'met de hoge hakjes uit het raam hangen'. Deze Arteon-review is.. anders.

De wereld van het auto's reviewen is heel dringend aan een stukje vernieuwing toe. Honderden titels wereldwijd gaan op persreis en de ene helft (oude garde) komt terug met verhalen over hoe je achter jezelf kunt zitten, terwijl de andere helft (internetpetjesgarde) probeert te driften en sportief te sturen in auto's die daarvoor nooit zo bedoeld waren. De enige wezenlijk creatieve afwisseling hierop zagen we bij Rory Reed, voordat hij bij Top Gear kwam. De man maakte een sublieme muzikale ode aan de Rolls-Royce Ghost. 

Nee, wat de wereld nodig heeft is een vrouwelijk perspectief. De Oekraïener in bovenstaande video snapt dit, en neemt zijn kip mee als assistente voor in een video. Gekleed in camping-chique (grijs trainingspak, roze gympen) toont Sletlana ons van alles over de auto, alleen is ons Oekraïens een beetje roestig dus missen we context. Gelukkig spreken de beelden voor zich, en zien we een antwoord op belangrijke vragen als: 'past je vriendin in de kofferbak?' of 'hoe reageert een TSI-blok op een stare down met twee chirurgisch symmetrisch geperfectioneerde oost-Europese pretbalonnen?'. Heel educatief allemaal. Niet dat je die funbags per se nodig hebt, de Arteon heeft een uitmuntende EuroNCAP-score. Alleen zijn de lassen wel wat slordig gezet...