Beelden publiceren HELPT. Doorrijder Oss aangehouden

Op nieuwjaarsnacht werd een 28-jarige vrouw in Oss schandalig hard overhoop gereden en voor dood achtergelaten door iemand in een bestelbus. Haar vader wachtte het politieonderzoek niet af en gooide de beelden online. Met succes!

Het verhaal is vreselijk: de jonge vrouw ruimt een half uurtje na de jaarwisseling afgestoken vuurwerk van straat op, wanneer er plots met een rotvaart een Ford Transit aan komt scheuren. De auto schept haar van achteren en rijdt over haar heen. De bestuurder gaat er vervolgens in volle vaart vandoor, zonder zich om zijn zwaargewonde slachtoffer te bekommeren.

Haar vader laat het er niet bij zitten, want hij weet net zo goed als u en ik dat de politie dan misschien na 3 maanden eens met wat beelden komt aankakken, zoals in dit geval in Groningen. In plaats daarvan zet hij de beelden online en looft 2.000 euro uit voor de gouden tip. Alleen op Facebook is de video al meer dan 800.000 keer bekeken:

Vanavond kwam het verlossende woord: de politie heeft een 39-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden, hij meldde zich zelf op het bureau in Oss. Ook is de Transit aangetroffen die gezien de schade met 100 procent zekerheid betrokken is geweest bij de aanrijding, deze stond op een camping in het Gelderse Stroe. Het is nog niet met zekerheid te zeggen, maar we mogen er van uitgaan dat de proactieve houding van de vader samen met de massale aandacht heeft geleid tot, of in ieder geval meegeholpen met, de oplossing van de zaak.

We zijn benieuwd wat het excuus dit keer is: alcohol, drugs, een psychose, of gewoon gezellig alledrie. Dat wordt toch al snel twee daagjes keihard schoffelen, maar dat zal hem leren. Iets zegt ons wel dat de verdachte beter niet meer zijn gezicht in Oss kan vertonen, tenzij hij graag wat extra ijzer wil innemen.