Lister Thunder combineert sexy F-Type-looks met 675 pk

Nieuws van het legendarische Britse racemerk Lister: het bedrijf heeft de Thunder-merknaam afgestoft en op een 675 pk sterke sexy coupé geplakt. 'Hee, maar is dat niet gewon een Jaguar F-Type?', horen we u denken.

Wie een nieuwe sportwagen presenteert kan twee wegen bewandelen: geheel zelf iets ontwikkelen, met een eigen motor en eigen alles, met een kans van 95% dat de wereld nooit een productiemodel gaat zien, of een donorvoertuig nemen en hier op gaan koetsbouwen. Traditiemerk Lister - wier CEO nog koppen pakte door zijn Bentley Mulsanne in de verkoop te gooien - koos voor het laatste, en ging aan de slag met de zwaarste F-Type, de 5.0 V8 Supercharged. 

In R-trim doet de auto standaard 550 pk, en wie een SVR bestelt krijgt 575 pk van Jag. Lister gooit hier nog eens 100 paarden bovenop en komt uit op 675 pk. Of in bhp: een duivelse 666 stuks. Lister zegt de extra jus uit de V8 te trekken dankzij 'upgraded duel supercharger pulleys, custom intercoolers, performance air filtration and Lister Engine Management'. Het maximale draaimoment van de 1.650 kg zware tweedeurs komt uit op 977 Nm.

De Lister Storm doet 0-96 km/u in 3,2 seconden en haalt een topsnelheid van 335 km/u (208 mph). De auto is rondom voorzien van groene details, en getooid met 21x9" wielen voor, en 21x11.5"-exemplaren op de achteras. Michelin Supersoft XL-rubber zorgt voor het overdragen van de krachten op het wegdek.

Voormalig Top- en Fifth Gear-presentator Tiff Needell heeft zijn naam aan het project verbonden, zoals te zien is in onderstaande video. Of de auto het label coachbuild mag dragen, of dat het meer een tuningproject is, is een vraag die je je kunt stellen. Dit doet verder weinig af aan de gretige instemming waarmee we de sleutels in ontvangst zouden nemen. Lister maakt 99 exemplaren, die voor £139.950 (zo'n 170 mille in euro's) verkocht worden.