Toyota Highlander komt ook naar Nederland

Volgend jaar staat er nieuwe zevenzitter van Toyota voor u klaar. Het betreft een Mitsubishi Outlander-achtige hybride.

Toyota Highlander

Bent u bejaard en op zoek naar een hoge auto, of hebt u veel kinderen te vervoeren, dan is dit een bericht voor u. De aantrekkingskracht van nietszeggende hoge auto's is nog niet voorbij en Toyota levert de bijdrage aan de horizonvervuiling met de Highlander. De auto komt nu ook naar Europa.

De Toyota Highlander wordt in Nederland geleverd als hybride. Het bekende Toyota-systeem met zelfopladende batterijen levert 244 pk en voor de verbranding is een 2,5 liter benzinemotor verantwoordelijk. Het systeem drijft alle vier de wielen aan. Grote motor, veel pk, vierwielaandrijving. Behoorlijke overkill dus voor ons vlakke landje.

Het is dan ook een flinke auto, met bijna vijf meter. Toyota prijst de Highlander aan als ideale caravantrekker omdat hij 2.000 kilogram mag trekken.

Onder de auto liggen standaard 20 inch lichtmetalen velgen. En de grote buitenmaten vertalen zich in een enorme binnenkant. Als u alle vijf de achterstoelen neerklapt, ontstaat er een bestelbus met 1.909 liter inhoud. De bekleding is overigens standaard van leer, het infotainment heeft Apple Carplay, Android Auto en en draadloze lader voor de telefoon. Geluid komt uit 11 speakers van JBL.

De prijs van de Highlander is nog niet bekendgemaakt.

7-zitter
5-zitter
2-zitter/bestelbus