Dit is het officiële snelweglaadpaalbord

U wist het waarschijnlijk niet, maar er is in Nederland nog geen officieel bord voor een elektrisch laadstation of een waterstoftankstation langs de snelweg. Althans, tot nu, want het is deze week bekendgemaakt.

Laadpaal

Rijders van elektrische auto's hebben vast gemerkt dat op de snelweg alleen borden staan die aangeven dat er een tankstation aankomt. Daarnaast staat dan een bordje met een mesje en een vorkje, een picknickbankje en een WC. Maar er staat meestal niet bij of er ook een laadpaal bij het tankstation aanwezig is.

Hoewel je met een app kunt zien of er een paal is, en de auto meestal zelf wel aanwijst waar de laadpalen zijn (koop anders even een beter navigatiesysteem voor uw auto), willen de elektrischrijders ook voor vol worden aangezien. Ze willen (en krijgen) dus eigen ouderwetse borden langs de weg. Niet alleen de stekkerstations worden aangegeven, ook de waterstofpompstations krijgen een eigen vakje.

Echt heel duidelijk zijn de borden niet vormgegeven en we kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat dit de definitieve ontwerpen zijn. Ook de Fastned-oprichter Bart Lubbers en -CEO Michiel Langezaal verbazen zich op Twitter over het ontwerp. Het duo had liever zelf (in combinatie met de concurrentie) meegedacht over de invulling van het bord.

Het is maar de vraag of een langsrijdende automobilist de twee gekleurde vlekjes op het witte schild zien staan. En wat gebeurt er als de borden vies worden? Hoe dan ook, dit is een probleem dat al opgelost is in de oplaadapps van de meeste auto's. En we vragen ons af wat er mis is met het bord dat bovenaan dit artikel staat?