Dit seizoen twee Formule 1 Grands Prix in Silverstone

Eindelijk semi-officieel goed nieuws uit de Formule 1. De BBC meldt dat het circuit van Silverstone en de organisatoren van de Formule 1 een deal hebben gesloten voor twee races in 2020.

Lewis Hamilton

Het nieuws uit de Formule 1 volgt vandaag snel van bericht op bericht. Nadat vanmorgen bekend werd dat de Waalse regering akkoord is met een Belgische Grand Prix zonder publiek in Spa, lijken er nu ook twee Britse Grands Prix aan te komen.

Er is overeenstemming tussen de British Racing Drivers' Club en de Formule 1. Er komen twee races op Silverstone en dat is goed nieuws. De onderhandelingen waren al bijna stukgelopen omdat de partijen niet uit de prijs voor de huur van het circuit kwamen. Kennelijk is er toch een compromis gevonden, waardoor er nu een deal is.

Stuart Pringle, directeur vanS Silverstone zegt tegen de BBC: "I am delighted to confirm that Silverstone and Formula 1 have reached an agreement in principle to host two races behind closed doors this summer." Daarmee is het nog steeds niet zeker dat de twee races verreden gaan worden, want er is nog toestemming van de overheid in Londen nodig.

De officiele erkenning vanuit de F1 zelf is er nog niet: "We are continuing to have conversations with Silverstone and other promoters regarding a revised 2020 calendar."