Nieuwe Bugatti Chiron Sport is nóg sneller

De Chiron heeft een nieuw broertje gekregen. Eén die geen pk meer of minder heeft, maar toch vijf hele seconden sneller over het testcircuit van Nardo raast. Hoe dan?

Op de Autosalon van Genève trekt Bugatti het doek van hun nieuwste creatie-: de Chiron Sport. Een auto die verrassend veel op zijn voorganger lijkt, want de machtige achtliter W16 is in zijn geheel onveranderd gebleven. Hij produceert nog steeds een idiote 1.500 paarden en ook de 0 naar 100 km/u-tijd is blijven steken op 2,5 seconden. En toch is de Sport vijf seconden sneller op het circuit van Nardo. Wat voor magie is hier gebruikt?

Laten we bij het begin beginnen en vertellen dat de nieuwe Bug maar liefst 18 kilogram lichter is gemaakt. Dit komt doordat onder andere het glas van het achterraam, de diffuser achter, de velgen en de ruitenwisser lichter zijn gemaakt. Alleen op de ruitenwisser werd al 1,4 kg bespaard! Daarnaast is er elektronisch een nieuwe modus toegevoegd. Deze draagt de naam "handling" en werkt samen met de schokdempers die 10% stijver zijn afgesteld en het stuurgevoel dat is verbeterd. 

Het differentieel beschikt nu over Dynamic Torque Vectoring waardoor het nu (nog?) makkelijker moet worden om de 1.500 pk sterke kolos met belachelijke snelheden door een bocht te jakkeren. Al met al moet dit zorgen voor de vijf seconden tijdswinst, en als je bedenkt dat de top nog steeds op 420 km/u ligt, moet je evengoed flinke cojones hebben om het überhaupt te durven.

De Sport verschilt in optiek miniem van de normale Chiron. Hij oogt ietwat wat agressiever door zwart-rode kleurstelling, de vier ronde uitlaatpijpen aan de achterkant en het cijfer "16" dat in op de grille is geprint. Een dingetje dat Bugatti eerder al deed bij de door Juan-Pablo Montoya bestuurde Bug, met de cijfers '42'. Natuurlijk zijn er, om het identificatieproces wat makkelijker te maken, de nodige Sport logo's te vinden in en op de auto.

Binnenin is er gekozen voor zwart, zwart en nog wat zwart. De stoelen zijn van leer, het dak van alcantara en het dashboard van koolstofvezel. Zelfs de start- en drive mode selectorknop zijn in geanodiseerd zwart uitgevoerd. Daarnaast mag uw bankrekening minimaal 2,65 miljoen in het zwart staan, mocht u besluiten om de nieuwe Bugatti te bestellen.