Bugatti Chiron snelheidsrecord blijft bij Koenigsegg

In 2016 vertelde de toenmalige Bugatti-baas dat de Chiron het snelheidsrecord voor een productiewagen zou gaan breken. De huidige CEO laat nu weten dat het nog niet eens op de agenda staat.

Opperhoofd Stefan Winkelmann liet onlangs weten dat hij genoeg andere dingen te doen heeft en dat "the speed test is not my priority." Erger nog, hij weet nog niet eens zeker of de recordpoging er überhaupt wel komt. Toen hem dit gevraagd werd, was zijn antwoord: "Maybe, I don’t know."

De speed run is eigenlijk ook alleen maar voor de leuk. Er zit niets nuttigs achter. De Chiron verkoopt zichzelf al en heeft geen extra marketingtruc nodig. En daar komt nog eens bij dat er weinig concurrentie is in de 1.500 pk W16 markt. Mocht u er nu een bestellen, dan kunt u achter 320 andere mensen aansluiten en tot 2021 wachten voordat er een Bugatti bij u afgeleverd zal worden.

Natuurlijk zouden we het allemaal tof vinden als het W16-monster de Agera RS van Christian von Koenigsegg van zijn onofficiële troon stoot. Die heeft op dit moment het record gezet op een gemiddelde van 446,97 km/u. en heeft de Chiron op bijna elk front belachelijk gemaakt. Met het terugpakken van het snelheidsrecord, zou er een klein beetje eer hersteld worden.