Mercedes-AMG: op dit moment geen ruimte voor Black Series

Vroeger was alles beter. Toen produceerde Mercedes-AMG nog de Black Series track-ready versies van hun toch al opgepompte modellen. Sinds 2015 is het helaas stil rondom deze speciale edities, maar nu vertelt de fabrikant waarom.

In 2015 rolde de laatste AMG Black Series van de band in de vorm van een SLS AMG Black Series. Deze werd in 2013 geïntroduceerd en sindsdien is het doodstil rondom de race-edities van 'standaard' AMG's. Maar toen AMG-baas Tobias Moers werd gevraagd naar een hardere uitvoering van een Merc SUV werd dit met gelach onthaald: "No, no, no, no…never. Black Series is for the racetrack." En we weten allemaal dat een SUV niet op de racebaan thuishoort. 

Dit opende het gesprek verder naar de toekomst van de uitgeklede en opgepompte AMG's. Een langverwacht vervolg in de serie lijkt er voorlopig niet te komen. Volgens Moers zou bijvoorbeeld een C63 AMG Black Series nu vooral in het vaarwater van een AMG GT terecht komen, niet alleen op het gebied van prijs, maar ook prestaties. Dit kan doorgetrokken worden naar de overige modellen. Het komt er dus eigenlijk op neer dat zolang de GT van de band blijft rollen, er geen nieuwe Black Series zal komen. 

Om nog meer onduidelijkheid te scheppen: Tobias heeft ook gehint naar een AMG GT Black Series (of een AMG GT R Black Series). De lui uit Affalterbach zijn blijkbaar al bezig om de GT uit te zwaaien met een versie die alles uit het model zal halen. Wanneer kunnen we die verwachten? 2020 lijkt Moers wel een mooi jaar.