Hier is Jaguars nieuwe 300 SPORT

Jaguar introduceert vandaag de nieuwe 300 Sport editie voor de XE, XF en XF Sportbrake. En u had het waarschijnlijk al geraden, maar deze edities geven de Jaaagggss precies 300 pk uit een tweeliter vierpitter.

300 paarden in een Jaguar XE of XF, dat is geen slecht idee toch? De Britse autobouwer dacht dat ook en komt daarom met de 300 Sport-editie. Het is het nieuwe topmodel voor beide modellen op de S-edities na. En wilt u deze speciale editie kopen, dan krijgt u er het nodige bij.

Zo is deze auto extra herkenbaar gemaakt dankzij spiegelkappen, achterspoiler en de omlijsting van de grille die zijn afgewerkt in de kleur Dark Satin Gray (alleen bestemd voor de 300 Sport). Daarnaast zijn er wat naam-badges geplaatst op de voor- en achterkant en zijn zelfs de remklauwen van een uniek logo voorzien. Het geheel rolt op 19, of 20 inch velgen die wederom een unieke kleur meekrijgen: Satin Technical Grey. Kleurkeuze voor de auto zelf is extra beperkt tot wit, zilver en zwart. De XE mag u ook in het rood kopen.

Aan de binnenkant wordt ook duidelijk gemaakt dat het hier om een speciale Jaguar gaat. Overal vinden we logo's en is er gekozen voor gele stiksels. De rest vindt u doorgaans op alle XE en XF modellen terug met een uitzondering: het Touch Pro entertainmentsysteem met 10-inch touchscreen. Deze wordt namelijk standaard geleverd bij de aanschaf van een 300 Sport. 

Verkocht? De auto's zijn vanaf nu te bestellen, maar prijzen weten we nog niet. Oh, en voordat we het vergeten: Jaguar vond het leuk om de XE Sport 300 te introduceren door er een record mee te vestigen. Hij is namelijk sneller dan een schaatser op een ijsbaan in Flevoland. Bewijs vindt u hieronder.