Polestar 1 wordt de duurste import-Chinees ooit

Als u graag de 600 pk sterke Polestar 1 PHEV wilt rijden, bereid u dan voor om niet minder dan €155.000 af te tikken. Dat is namelijk het bedrag dat ze willen hebben voor de duurste Chinese exportauto ooit.

De heren marketeers van Polestar zijn volleerd souteneurs: hoewel de auto pas eind volgend jaar op de markt komt, wordt hij al geruime tijd harder uitgevent dan de handelswaar van een scooter-Vietnamees in een Kubrick-film. We sloegen alle lame teasers over, maar berichtten uiteraard wel over het eindproduct. Vervolgens kwamen de uitverkoren markten, de middelvinger naar de Britten, een lekker sneeuwglijvideootje, en vandaag kunnen we u een prijs noemen. Mals is die niet: de Chinese Zweden willen 155 duizend ballen hebben voor hun sexy hybride. Voor dat bedrag hoeft u niet af te halen, ze komen hem brengen.

Wel een beetje flauw: de Amerikanen krijgen hem voor hetzelfde bedrag in dollars. Dat is met de huidige koers toch al snel een voordeel van 20 procent. De prijs geeft klanten volgens Polestar 'a clear understanding of where the Polestar 1 sits in the marketplace'. Dat hadden ze volgens ons ook zonder prijs al wel door. De details over het auto-abonnement dat je voor de Polestar 1 kunt afsluiten worden later bekend gemaakt.

Sinds afgelopen maart staan zo'n 7.000 klanten, verdeeld over 18 landen, in de betaalde wachtrij voor een exemplaar. In 2019 wordt tevens de Polestar 2 onthuld, een volledig elektrische middenklasser. Hierna volgt de Polestar 3, 'a stunning electric SUV with a beautiful aerodynamic silhouette that is already advanced in its design phase'.

De allerduurste Chinees is de Polestar overigens niet, die eer gaat naar de omgerekend 1 miljoen euro kostende Hongqi HQE. Dat u het even weet.