Klassieke 911 brandt uit tijdens Tulpenrallye

Tijdens de Tulpenrallye van dit jaar moesten de leden van equippe 44, Wytze van Leuveren en Rutger Kwant hun klassieke Porsche 911 brandend achterlaten bovenop Col de Turini. Toch racen ze verder.

Voor de meeste Porscheliefhebbers doen deze beelden extreem veel pijn. Een klassieke Porsche 911 die tijdens een prachtige rallyrit verandert in een vlammenzee. Het gebeurde afgelopen zondag tijdens Route de Turini, een onderdeel van de Tulpenrallye. 

Wat de precieze oorzaak van de brand is, weet men nog niet. Vermoedelijk ging het om een poreuze brandstofslang waardoor op een heet onderdeel lekkende benzine vlam vatte. Een ander verhaal is dat enkele cilinders van de boxermotor stopten met werken, maar deze nog wel brandstof toegevoerd kregen. Hierdoor oververhitte het geheel en ging de auto in vlammen op. Hoe dan ook, de brand heeft niets meer van de Porsche overgelaten. De inzittenden kwamen er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf.

Zowel Rutger als Wytze konden hun race overigens zonder problemen vervolgen. Ze kregen een vergelijkbare 911 te leen aangeboden door mededeelnemer George Banken. U kent hem wellicht uit de Quote 500, of als jurylid in de NL-versie van Dragon’s Den.