Welk mysterieus model teast Tesla in deze video?

Tesla heeft een PR-videootje gepubliceerd ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Tot zover niets bijzonders, elke automaker doet aan autofellatio. Maar op 15 seconden van de video krijgen we iets mysterieus te zien. Tijd om CSI te gaan op de beelden.

Oké, dat laatste is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Op de televee kunnen ze twee pixels 1000 keer inzoomen en dan nog een haarscherpe vingerafdruk uit een fragment herleiden. Maar wij zijn niet van de TV, wij zijn van het internetje. Veel meer dan een goede uitsnede maken van het getoonde zit er dus niet in. 

We weten dat de Model Y het volgende project wordt van Tesla, dus het zou een veilige aanname zijn om het model onder het doek als de nieuwe Crossover te identificeren (een pickup lijkt het niet te zijn). We zijn vooral geïntrigeerd door de kleine achterdeurtjes van het getoonde paasei. Wilt u een gok wagen over hoe of wat? Is het een Y, loopt Tesla ons te trollen met een fugazi, of is het wat anders? De video vindt u hieronder, met dikke bonuspunten voor de geluid-/beeld-edit aan het eind. Very clever.