Deze BMW M5 Touring is bijna perfect

Als u denkt dacht dat er nooit een officieel M5 Touring is gemaakt, dan heeft u het fout. Er zijn er welgeteld 891 met de hand gefabriceerd door BMW M GmbH en er staat er nu een te koop.

In het tijdperk van de E34 M5 luisterde BMW nog wel naar de fans. Ze bouwden toen eigenhandig een M5 Touring met een zesinlijn motorblok. Niet heel veel overigens. Er kwamen er maar 891 uit de schuur van BMW M rollen. Maar voor velen zal dit de enige auto zijn die ze voor de rest van hun leven in de garage willen hebben staan. De E34 M5 valt sowieso al in de categorie beste M5's ooit, en met een extra lange daklijn wordt hij alleen maar begeerlijker. 

De in Oxford Green gekleurde E34 M5 Touring staat te koop in de VS (waar hij overigens nooit officieel verkocht werd) en is dan ook hier en daar wat aangepast om daar de weg op te mogen. Hij heeft de krachtigere 3.8L S38B38 zescilinder die samenwerkt met de handmatige zesbak. In 1995 produceerde dit nog 345 pk en 400 Nm, maar na de meer dan drie ton die op de teller staan, zal dat ongetwijfeld iets minder zijn geworden.

De huidige eigenaar moest de auto al wat aanpassen om hem naar de VS te krijgen, maar daar zal de gemiddelde purist niet over vallen. Het feit dat de beste man het  Electronic Damping Control met self leveling heeft verwijderd, doet misschien wat meer pijn.  Dit technische hoogstandje is vervangen voor een moderne schroefset van Ground Control. Ook is er een aluminium veerpootbrug, extra isolatie en een short shifter geplaatst. 

Ook is de auto niet bepaald strak te noemen. Het interieur van zwart Nappaleer ziet er nagenoeg ongebruikt uit, maar de lak doet dat zeker niet. Er zijn flink wat beschadigingen te vinden en er zit zelfs een deuk in de linkerdeur. Maar goed, dat valt ook wel een beetje te verwachten bij een auto van 23 jaar oud. De prijs is ook best goed als je bedenkt dat enige tijd terug een smurfblauwe M5 Touring voor $129.900 van eigenaar wisselde.