Volvo laat V40-testritjes bezorgen via Amazon Prime

Is er dan helemaal niets meer dat je niet op Amazon kunt bestellen? Zelfs proefritten in nieuwe Volvo V40's staan binnenkort op de online winkel. Gratis en voor niets.

Volvo gaat dit jaar een samenwerking met Amazon Prime in het Verenigd Koninkrijk aan. Hierdoor kunnen Prime-leden via de online winkel een Volvo V40 laten bezorgen op een gewenste plaats in Londen, Birmingham, Manchester en Edinburgh. Deze wordt afgeleverd door een getrainde werknemer van Volvo die de besteller voor drie kwartier vergezelt bij een proefrit en de hele tijd allerlei feitjes over de auto afvuurt. Hierna verdwijnen ze weer. Met een beetje pech/geluk stapt James May, Jeremy Clarkson of Richard Hammond ook nog even in. Deze lui werken immers ook voor Amazon.

De auto's zijn alleen beschikbaar op bepaalde weekenden en potentiële kopers moeten zich van te voren hierop inschrijven. Hierbij moet natuurlijk ook aangegeven worden van hoe laat tot hoe laat ze beschikbaar zijn om een rondje in de Volvo te rijden. 

Managing Director van Volvo Car UK Jon Wakefield vertelde het volgende over het initiatief: "At Volvo Cars, we aim to make people’s lives easier. Our Prime Now test drive offer does just that, allowing potential customers to try our V40 on their terms and in familiar surroundings. We’re proud to team up with Amazon to deliver this unique initiative, the first of its kind in the UK and the latest in a range of offerings from Volvo designed to take the hassle out of running a car."

Met het initiatief zet Volvo de dealer nog meer buiten spel, maar wanneer en of de proefrijders de auto ook op Amazon kunnen bestellen, is nog onduidelijk.