Honda S660 Modulo X is de leukste smijtjapanner ooit.

Het is waarschijnlijk een van de kleinste sportautootjes ooit gemaakt, maar tegelijk ook een van de leukste. Een middenmotor en achterwielaandrijving in een auto die kleiner is dan een Fiat 500, wat wil je nog meer?

De inmiddels drie jaar oude Honda S660 is de basis voor dit kekke karretje waarmee de fabrikant de sportieve rijder wil aanspreken. De Modulo X heeft dan ook flink wat upgrades gekregen tegenover het basismodel. Denk hierbij aan dingen als instelbare wielophanging en krachtigere remmen, maar ook aerodinamische bumpers en grotere velgen. Achterop bevindt zich zelfs een actieve achtervleugel.

In de auto gaat het feest verder met een volledig lederen interieur in twee kleuren met bijpassend stuur. Op de vloermatten vinden we een aluminium Modulo X badge want dit is niet zomaar een autootje. En die exclusiviteit stopt daar niet want de schakelpook is van titanium. Liever een automaat? Dat kan. In dat geval schroeft Honda een CVT-bak onder de auto en krijgt de bestuurder geen titanium pook, maar een lederen versie. Last but not least: het dak kan er ook vanaf.

De in het midden geplaatste motor geeft het idee van een supercar, maar laat wellicht wat te wensen over. Het 660 cc driecilinder turboblok produceert 64 pk en 104 Nm, want meer mag van de Japanse overheid niet. Dit komt doordat de S660 in de Kei-car categorie valt. Hiervoor gelden niet alleen regels omtrent motorisering, maar ook voor omvang en dergelijke. Voldoet de auto daar niet aan, dan krijgen kopers geen kortingen van de overheid en zal de verkoop dus tegenvallen. Maar goed, met een beetje handigheid kan er makkelijk meer dan 64 pk uit het turboblok gehaald worden.

Vanaf volgende maand kan de Modulo X besteld worden voor een lachwekkende 2.850.120 yen (22.525 euro). De Nederlandse Hondadealers zullen u er alleen niet mee kunnen helpen. De auto komt vooralsnog niet buiten de Japanse landsgrenzen.