VIDEO. Gekke Duitsers halen 1.300+ pk uit een VW Golf MK1

Tuners en Volkswagen Golfjes, het is een match made in heaven. Zeker als je het de heren van Boba Motoring vraagt. Zij wisten namelijk 1.301 pk uit een het tweeliter blok van een Golf MK1 te trekken. Dat verdient een applausje. 

De Volkswagen Golf blijft eindeloos populair. Of het nou bejaarden zijn die in hun eerste auto de weg kwijt raken, of dat het een opgefokt petje is dat u van de weg probeert te drukken. De kans is groot dat het in Golf gebeurt. De laatstgenoemde wil nog wel eens wat aanpassingen aan hun auto doen, maar veel verder dan een setje spinners en een uitlaatversiering van chroom komt dat niet.

De heren in onderstaand video gaan wel wat verder, veel verder. Zij hebben het tweeliterblok zo hard geblazen (4,2 bar) waardoor ze er 1.301 pk en 1.200 Nm uit rammen. Omdat de betrouwbaarheid dan hoogst waarschijnlijk voor ongeveer een kilometertje of twee te garanderen is, hebben de tuners ook een low boost modus ingebouwd. Daarmee wordt het vermogen teruggeschroefd naar 920 pk. In die 'schappelijke' stand doet de MK1 100-200 km/u in 3,33 s en 200-300km/u in 7,03 s. Vreemd genoeg is de 0-100 km/u tijd niet genoemd. Vermoedelijk omdat deze belachelijk hoog uitvalt vanwege gebrek aan grip.