Audi-bende strikes again: plofkraak met A6 in Kleef

Vers plofnieuws uit het Duitse grensgbied: in Kleef/Kleve, even over de grens bij Nijmegen, hebben vier gemaskerde mannen een pinautomaat opgeblazen. Hierna gingen ze in een Audi A6 op de vlucht richting Nederland.

Volgens de Duitse politie kwam de melding van de kraak om 03:15 uur binnen. Vier mannen, waarvan er eentje met gasfles, hadden een kraak gezet bij een bankfiliaal. De toegesnelde politie trof onderweg een hevig scheurende Audi A6 Avant, die in tegenovergestelde richting reed. Hierbij reden de verdachten uiteraard weer dermate debiel dat de politie ze kwijtraakte, ergens op weg naar de Nederlandse grens raakte de kit het spoor van de ondernemende jongemannen bijster.

Bovenstaande kraak was niet het enige wapenfeit van vannacht in het Duitse grensgebied: in Ibbenbüren werd een pinautomaat geploft en een bewaker met een pistool bedreigd, en ook in Bad Iburg in dezelfde regio was het raak. Daarnaast kreeg Keulen een plofbezoek, maar hier faalde de kraak. Of de feiten verband houden met elkaar weten we niet. Een cynicus zou stellen dat een bepaalde groep weer is overgegaan tot de orde van de dag, nadat hun team uit het WK is geknikkerd. Maar dat zeggen we niet hardop, anders normaliseren we weer racisme.