Bespioneerd. Aston Martin DBS Superleggera komt eraan

Een gewone Aston Martin DB11 is misschien wat te braaf voor sommige rijkaards. Daarom komt Aston Martin binnenkort met de uitgeklede en opgevoerde DBS Superleggera. Hij werd al gefotografeerd.

Wie de 639 pk van de Aston Martin DB11 AMR niet genoeg vindt, moet nog heel even geduld hebben. In de komende maand trekken de Britten uit Gaydon het doek van de afgeslankte DB11, die als Superleggera door het leven gaat.

Voor de vorm is de superlicht-versie toegepast op de DBR die naar verluidt meer dan 700 pk mee gaat krijgen. Op de foto, die tijdens een preview-event in Azië werd genomen, zien we een aangepaste DB11-neus. Er zit een enorme grille op met daarin glimmend gelakt zwart gaas. Jammer dat we daar nog een groot nummerbord overheen moet fantaseren. Naast de enorme grille zitten nog twee luchthappers, waardoor eigenlijk de volledige voorkant van de auto een gat is geworden. Oh ja, en je hebt natuurlijk parkeersensoren nodig op je extralichte auto.

De koplampen zijn iets anders van vorm dan die op de normale DB11 (hier met Giedo van der Garde achter het stuur). Ook de luchtuitlaten net achter de voorwielen lijken net iets anders gevormd te zijn dan bij het brave broertje.

De grote splitter voorop lijkt aan de zijkant van de auto door te lopen via de extra brede dorpelvleugels die daar als een soort barge board lopen en ongetwijfeld eindigen in een gigantische koolstofvezel diffuser aan de achterkant van de wagen.

Het is nu alleen nog even wachten op de foto's van de rest van de wagen. Zoals gezegd, de onthulling volgt binnen een maand.