Aston Martin DBS Superleggera: dit is 'm

We worden al maanden warm gehouden met teasers en een lekje hier en daar, maar nu kunnen we de hem dan echt aanschouwen: Aston Martin's nieuwste DBS Superleggera.

Gister zagen we nog dat de superlichte auto in ieder geval parkeersensoren aan de voorkant heeft, en nu kunnen we, dankzij nieuw beeldmateriaal, zien dat hij ze ook achter heeft. Naast de nieuwe shots van Astons nieuwste creatie hebben we ook wat details voor u. 

De speciale versie van de DB11 heeft een 5,2 liter twinturbo V12 onder de motorkap. Deze is goed voor 725 pk en 900 Nm. Al dat vermogen gaat door een verbeterde automatische versnellingsbak met acht verzetten naar de achterwielen. Door gebruik van meer koolstofvezel onderdelen is zo'n 72 kilogram uitgespaard en komt het gewicht van de auto onder 1.700 kilogram te liggen. 1.693 kg dat als 51:49 is verdeeld over de voor- en achterkant om precies te zijn. Hij rolt op 21 inch velgen en ligt een goede vijf millimeter lager dan de normale DBS. Dit is samen goed voor een 0 naar 100 km/u-tijd van 3,4 seconden en een 0 naar 160 km/u tijd van 6,4 seconden. De topsnelheid ligt op de 340 km/u.

Qua uiterlijk kunnen we zeker zeggen dat hij gelukt is. De lijnen van de normale DB11 zijn al prachtig, maar ze zijn voor de DBS toch net even wat strakker getrokken en maken, met onder andere agressief ogende luchthappers op de motorkap en achter de voorwielen, duidelijk dat u hier niet met zomaar een Aston Martin te maken heeft.  Natuurlijk is het koffersetje op maat gemaakt voor de auto. Over Nederlandse prijzen gaan we het niet hebben omdat we deze niet weten (€274,995 in Duitsland). We kunnen alleen maar hopen dat het meevalt qua bpm dankzij de nieuwe WLTP-cyclus.