Te koop: Aston Martin V12 Vantage RS Coupé Prototype

De Aston Martin V8 Vantage was leuk, maar er ontbrak wat volgens de makers. Daarom probeerden ze het chassis van de kleine Aston vol te bouwen met twaalf cilinders. Het resultaat is de eenmalig gemaakte RS Coupé Prototype, die nu te koop staat. 

We weten inmiddels allemaal dat de oude Aston Martin Vantage in twee varianten te koop werd aangeboden. De zesliter V12-versie was hiervan de meest 'dynamische' en was volgens sommigen misschien zelfs een beetje teveel van het goede. En dan te bedenken dat het prototype waarop hij gebaseerd werd, nog een stapje erger was. 

De auto met registratienummer AMLVANTAGEV12RS01 werd niet uitgerust met de V12 die destijds in meer van Aston's modellen terug te vinden was. Het uiteindelijke productiemodel kreeg die wel, maar voor de RS was dat niet voldoende. Deze kreeg de complete en krachtigere aandrijflijn van een van Aston's racemodellen mee. Dat betekende niet alleen meer pk's (587 om precies te zijn) maar ook een racekoppeling. Het kostte de engineers bij Aston Martin's Special Vehicle Operations department vier maanden om de aandrijflijn in de kleine Vantage te lepelen. Daarbij kwamen vanzelfsprekend ook de nodige problemen kijken. 

Zo paste de V12 aanvankelijk niet op het chassis van de Vantage en moesten er onderdelen van een DB9-chassis gebruikt worden om het allemaal werkend te krijgen. Ook was de V12 erg zwaar waardoor de gewichtsverdeling precies omdraaide van wat het was bij de V8-versie (van 48-52 naar 52-48). Het probleem van een lichtere achterkant werd opgevangen door het veranderen van de ophanging. En hoewel de toename in gewicht van de motor, was de auto aan het einde van zijn verbouwing toch lichter dan zijn kleinere broertje. De engineers hadden hiervoor een simpel truukje: alle luxe weglaten. Dingen als ABS, traction control, air conditioning, navigatie en een een radio werden niet geïnstalleerd. Het interieur was omwikkeld in alcantara waardoor er toch een een beetje een gevoel van klasse was. Al met al zorgde dit voor een gewicht van 1.600 kilogram. 10 kilo minder dan zijn kleinere broertje.

De body van de auto is voorzien van wat extra luchtgaten en gespoten in Mako Blue. Een kleur die naar aanleiding van een prijsvraag geboren werd. De naam van de kleur verwijst naar de kleur van de Mako haai en betekent in het Maori 'blauwe bliksemschicht'. Iets wat ze bij Aston Martin erg toepasselijk vonden voor de auto.

Nadat de pers rondjes over Paul Ricard mocht rijden in de RS, was vrijwel iedereen extreem positief en werd de V12 Vantage in productie genomen. Natuurlijk met de nodige aanpassingen om hem wat vriendelijker voor weggebruik te maken. Dat maakt dit unieke model ook zo speciaal. Het is de enige ooit gemaakt en laat zien hoe gek Aston Martin eigenlijk kan zijn. Het mooiste is misschien nog wel de prijs van deze auto. Hij loopt (nog) niet in de miljoenen euro's. Voor iets meer dan een half miljoen staat deze klassieker voor de deur. Hij wordt tijdens Goodwood Festival of Speed geveild door Bonhams.