De BMW M5 is nog beter dankzij Manhart

Over smaak valt niet te twisten, over genoeg vermogen wel. Over dat laatste maken de Duitsers geen grappen, over het eerste soms wel. Precies dat is het geval van met de Manhart MH5 700.

Duitse tuners blijven toch een beetje apart. Ze pakken toch al dikke bakken en maken ze meestal niet mooier, maar wel een stuk krachtiger. Manhart kan dat blijkbaar ook best goed. Ze namen de BMW M5 F90, maakten hem redelijk afzichtelijk, gaven hem 100 pk extra en noemden hem de MH5 700. Die extra paarden komen uit een 4,4 liter V8 uit een BMW X M-model. Deze heeft een nieuwe ECU meegekregen en pompt er nu 723 pk en 870 Nm uit. Daarmee doet hij 0 naar 100 km/u in een tijd die we niet weten en rolt hij van 100 naar 200 km/u in 5,9 seconden. 

Omdat de eigenaar van een MH5 700 niet altijd gezien wordt, maar dat vermoedelijk wel wil, heeft de tuner er een RVS-uitlaat onder gezet die nog veel meer herrie maakt dan de standaard versie. Zo kan de trotse eigenaar toch kenbaar maken dat hij de dikste bak van de buurt heeft. 

En een Duitse tuner zou geen Duitse tuner niet zijn als hij niet het nodige koolstofvezel aan de buitenkant plakt. Vanzelfsprekend heeft de MH5 700 nieuwe bumpers, sideskirts, diffuser, een kleine spoiler en een laklaag waar je van moet houden. De auto ligt 20 mm lagen en rolt op 21 inch velgen die ook zeer smaakgevoelig zijn. Een ding waar we het wel over eens kunnen zijn is het geluid dat de V8 produceert. Die klinkt gewoon lekker.