Daniel Ricciardo pakt gridstraf in Duitsland

Het zit eraan te komen, de gridstraf van Daniel Ricciardo. De coureur moet binnenkort onderdelen wisselen waar een straf op staat, maar het team wil dat nog even uitstellen.

Daniel Ricciardo heeft zo'n beetje al zijn motoronderdelen al een keertje vervangen waardoor het er dus aan zit te komen dat hij een penalty moet slikken om een nieuw stukje hardware te plaatsen. Aanvankelijk was het plan om dit in Frankrijk te doen, maar omdat Red Bull Racing daar toch mee wilde doen voor een podiumplaats, werd besloten om het uit te stellen. 

Teambaas Christian Horner laat nu weten dat het ook aankomend weekend niet gaat gebeuren. Tenminste, niet als alles volgens plan gaat. Volgens hem is het handiger om de auto van Ricciardo in Duitsland te voorzien van nieuwe onderdelen. Mocht er een situatie ontstaan waardoor de motorswitch in Engeland beter uitkomt, dan zal het daar al gebeuren. Daarnaast zal de nieuwe MGU-K van Renault pas na de zomerstop, die na Hongarije valt, op zowel de auto van Max als Daniel geschroefd worden.

Het idee hierachter is dat het team liever geen penalty wil hebben in Hongarije omdat dat een circuit is waarop potentieel erg goed gepresteerd kan worden. Het is een circuit dat niet teveel op brute kracht leunt, en waar de Red Bulls dus wel de andere twee grote teams bij kunnen houden. 

Zo'n kans kan en wil Red Bull niet aan zich voorbij laten gaan. De resultaten van de laatste paar races waren zo goed dat het team weer mee kan doen in de slag om het kampioenschap. Beide coureurs liggen op 50 punten of iets meer afstand van leider Vettel. Een gat dat nog te dichten valt. Bij de constructeurs is het verschil 58 punten. Als Red Bull vaker met twee auto's over de finish weet te komen, dan liggen daar ook nog kansen.