Koopje. Een McLaren Senna voor slechts €9.000

McLaren maakt in totaal 499 Senna's en ze zijn allemaal al verkocht voor een prijs van 852.000 euro per stuk. Maar u heeft mazzel, want u kunt er ook eentje kopen voor een fractie van die prijs.

Nee, ook wij vinden het niet fijn om naar de McLaren Senna te kijken, maar we kunnen niets negatiefs zeggen over de belachelijke prestaties van de supercar. En van binnen ziet de exoot er ook prima uit, dus dat alle 499 stuks ondanks de negatieve reacties toch verkocht zijn, vinden we niet raar. Wat we wel raar vinden is dat dezelfde wagens nu ook voor ongeveer 9.000 euro over de toonbank gaan.

Maar zoals alles in het leven, geldt ook hier: als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het niet waar. Die negen ruggen kunnen namelijk geruild worden voor een schaalmodel van de Senna. Een één op acht schaalmodel om precies te zijn. Dit kleine autootje is het resultaat van een samenwerking tussen McLaren en AmalgamCollection.

Het schaalmodel is tot op het kleinste detail identiek aan zijn echte broer. Dit komt doordat AmalgamCollection de CAD-data kreeg die McLaren zelf gebruikt om de echte auto te bouwen. Nu verklaart dat de idioot hoge instapprijs van $8184 (€7.018) voor een schaalmodel nog niet, maar als we u vertellen dat er 300 manuren nodig zijn om het model af te werken, dan klinkt die prijs al wat logischer. Toch?

En net als McLaren biedt ook Amalgam de mogelijkheid om het bestelde schaalmodel 'bespoke' te maken. Voor een extra $2.401 (totaal $10.585, of €9.077) krijgt de koper een hele waslijst aan opties onder ogen. Hierop staan alternatieve keuzes voor kleuren en afwerking, maar ook kunnen andere remklauwen of velgen gekozen worden. 

Nu vinden we meer dan acht ton uitgeven aan een McLaren Senna al van de zotten. Zeker aangezien er in die prijscategorie een weelde aan keuze uit geweldige auto's is, maar ruim negenduizend euro uitgeven aan een schaalmodel is nog een stap of tien erger. Voor dat geld kunnen we ook al vrij leuke tweedehandsjes uitkiezen. En daar kan wel in gereden worden.