VIDEO. Extreem luide Brabus pest Femke Halsema in Amsterdam

Acht cilinders, zeshonderdvijftig peekaa en een helse bak herrie. Allemaal dingen waar GroenLinks-020 van in de foetushouding gaat liggen. Deze opgepepte E-Klasse bezoekt Amsterdam, om de nieuwe burgermoeder te begroeten en demense te irriteren.

Wakker worden. Sommige mensen doen het met koffie, voor anderen is een HECKKLAPPENAUSPUFFANLAGE het beste medicijn om de laatste korrels zand van Klaas Vaak uit de ogen te blazen. Deze door Brabus aangepakte E63 S AMG is de ideale Autobahnsturmer, maar helaas kiest het soort volk dat deze auto's rijdt er doorgaans voor om - stapvoets rijdend in een binnenstad - iedereen om zich heen tegen zich in het harnas te jagen, onderwijl denkend dat alle chicks wegdrijven van hun uitlaattestosteron.

De jongens in deze Merry laten de V8 biturbo lekker brullen in die lieve, lieve stad, en aangezien dit er een van de oude garde is (een grote 5.5 in plaats van een iets kleinere 4.0 in de nieuwe E63) zijn gescheurde trommelvliezen gegarandeerd. Tot grote ontsteltenis van de fietsers om ze heen, en terecht: flikker lekker op naar het circuit met je kinderachtige ge'rev, stakkers. Maar ja, de opbrengst van de koffieshop haalt zichzelf niet op. Bonuspunten voor wie het nummer dat in de laatste video gespeeld wordt herkent.