Bizar. Ford stopt 455 pk in anonieme F-150-pickup

U bent in de markt voor een pickup met een overdaad aan vermogen, maar vindt de F-150 Raptor of de RAM SRT-10 veel te schreeuwerig? Dan heeft Ford uw rug: het lanceert de F-150 Limited. Een bom op wielen, maar dat ziet u er totaal niet aan af.

Liefhebbers van anonieme performance kunnen hun lol op. Met de F-150 Limited maakt Ford de snelste light-duty pickup van Amerika. Onder de kap ligt de 3.5 liter Ecoboost V6, die we ook in de Ford GT en de Raptor vinden. Ford hevelt gewoon recht-toe-recht-aan het blok van de Raptor over in de Limited en doet niet aan gaatjesvullende ongein als het blok een stukje terugschroeven, dat is voor marketing-Duitsers. Het resultaat: 455 pk en 691 Nm onder je rechtervoet. Go, Ford!

De leek zal alleen een vermoeden van de potentie van de auto krijgen wanneer hij de twee flinke uitlaten aan de uiteindes van de bumper ziet, verder is de auto zeer ingetogen. Nou ja... afgezien van die enorme chroomstrip op de laadklep dan. De F-150 Limited verschijnt later dit jaar in Amerikaanse showrooms en is voorzien van alle gemakken en luxe. De marketingafdeling vat het model als volgt samen:

F-150 Limited customers create their own success. The truck is their reward. They wanted more power, so we combined Raptor’s engine with Limited’s business-class features to deliver Baja fierceness, boardroom style and the grit to tackle tough jobs.